24 Mayıs 2011 Salı

Bahar Şenliğinde İşin Ne Senin?


YÖK Başkanı kendini bitirmeye doymadı doymuyor.
Skandalların ardı arkası kesilmiyorken, hakkındaki iddalar ayyuka çıkmışken hala da ortalıkta futursuzca dolaşan, sanırım ar damarı çatlamış bir başkan (lar) var. Artık nasıl bir özgüven pohpohlaması yapmışlarsa kendilerine (bkz: kendilerine bağladılar hortumu kendilerine) kesinlikle bu futursuz hallerinden taviz vermiyor, asla yüzünü düşürmüyor ve hatta bir de böbürlenerek atarak tutarak, ortalıkda dolanmaya devam ediyorlar. Artık kesinlikle bu zihniyetten arınabileceğimizi düşünmüyoru. Herkes bir köşeyi kapmanın derdine düşmüş. Bu düzeni bozmanın peşinde olan yok. Yanlışı düzeltmektense yanlışın içinde başka bir yanlış olarak kendini yanlıştan bertaraf etmeye çalışan taraflar olma çabasında herkes. Şöyle bir çark var; önce bir adam gelir. Ortalıkta kafasına göre at koşturur. Hak, hukuk, adalet, hoşgörü, iyi niyet, demokrasi, eşitlik falan hepsini hiçe sayar ama bunları yaparkenden en çok bunları azına almayı da ihmal etmez. Adalete ters psikoloji uygulama mantığıyla işler çok güzel ilerler. Tüm bu söylemlerinin yapılmadığı kanıtlanan kadar ağzından çıkan herşey doğruymuş gibi lanse eder, e maddi manavi? destekçileri de varsa zaten durum ortaya çıkana kadar atı alan Üsküdar' ı geçer. Sonra bu işten nemalanamayan bir takım çevreler bu işten gocunmaya başlar. Ta ki kendilerine bu işten bir nema sağlayana kadar. Bu çark bu zamana kadar beni böyle haksızlığa uğrattı şöyle zor durumda bıraktı benden sonra da başkaları bu duruma düşür aman diyeyim diye düşünmez. Buldu mu çöreklenir.
Bakın yine öyle oldu. Medya bir süre uğraştı Özcan' la sonra neden sesi kesildi. Demek ki çorbaları pişti onlarında. Afiyet olsun bir yerlerinizde kalsın abilerim. Ya tamam iyi bütün bunları saman altı ettin başardın hala deri koltuğunda oturmaya devam edip bir yerlerini büyütmeye devam ediyosun, hiç hak etmediğin şeyleri elde ediyosun onu da anladık, be adam biraz utan biraz bir kendini aklama çabasına falan gir. Hiç bir şey yokmuş gibi arsızca ortalarda dolaşma bari. Sen ki üniversitelere ya da her hangi bir eğitim kurumundan uzak durması gereken bir adamsız eğitimden nasibini alamadığın gibi almaya niyetli gençlerin hayatlarıyla oynamışsın, kralcılarınla beraber ne diye üniversite gezersin. Sanattan nasıl bir nasiplenmişliğin vardır da sanat üzerine ahkam kesersin. Hayır ayrıca bahar şenliklerinde senin işin ne? Adı üstünde şenlik. Etrafta dolanıp insanların asabını bozmaya ne hakkın var. Bir de kendine yakın koruma tutmuş. Kendi masrafı zararı yetmiyormuş gibi bir de korumaları için yeni masraflar üretiyo. ÖSYM işini düzgün yapıyor olsan korumaya neden ihtiyaç duyasın. Nedeb korumam var benim deyip bir saniye düşünsen aslında belki sen bile biraz insanlıktan nasibini alır yaptığın bunca pervasızlığı belki anlar da bir parça düzelirsin diycem ama nerde. Başta da anlattığım gibi sen de nemanı alıyosun. Ne diye yorasın ki kendini. Her türlü dalaverayı çevir inkar etmek en kolayı. Destekçiler zaten gani gani. Hadi hayırlı işler. Bak senin yüzünden bir kralcın da içine düşmüş heykelin sanki bir şey anlıyormuş gibi. Birazdan yine senin yüzünden yine bu haline ortaya koyacak boş bir cümle kurucak senin yüzünden. Kendini iyice bitirirken gerekli yalama işini yerine getirdiği için de gururlanmayı da ihmal etmiycek bir de. Heykel müstehcen gelmişmiş. Çok merak ediyorum o heykelde ne gördünüzde beyninizde ne canlandı. Aslında daha ağır bişey söylemek isterdim ama yeteri kadar ağır birşey söyleyemiycem. Sonunun gene yarabbi şüküre varma ihtimali yüksek. Kelimelere yazık.
Bizim zamanımızda çok meşhur bir şarkı vardı. Daha fazla yazıp asabımı bozmak istemiyorum. Yoksa sabaha kadar yazıcam. O şarkıyı ekleyeyim tamam olsun. ÖSYM GÖTÜMÜ YE!
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More